måndag 13 september 2010

Malins berömda whisky sour


Intro:
Den här drinken tar ett tag att göra eftersom man gör eget sockerlag som måste svalna. Så förbered gärna sockerlagen några timmar innan.
Och lite att folk har olika smak, så jag brukar fråga hur mycket de som ska dricka gillar surt etc och anpassa drinken efter individens tycke.

"Portioner": 4 (ett glas som rymmer mer än 3 dl, margaritaglaset på bilden rymmer 2 dl drink)

Ingredienser:
3 dl Lord Calvert Canadian Whisky
ca 5 citroner (3 dl citronsaft)
½ dl socker
8 st isbitar

sockerlag:
1 ½ dl socker
4 dl vatten

Sockerlag:
Häll i socker och vatten i en kastrull, rör om och koka upp till sockerkristallerna har lösts sig.
Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna, ev häll upp i en flaska och ställ in den i kylen.

Drinken:
Pressa citronerna. Häll ut lite citronsaft på ett fat och socker på ett annat.
Doppa glasen i citronfatet och sedan i sockerfatet.
Häll i whisky, sockerlag och citronsaft efter smak eller efter ingredienslistan i glaset. Alternativt om du vill blanda det i en shaker innan. Rör om och smaka av.
Dekorera med en citronskiva. Kanske ett sugrör?
Servera!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar