onsdag 15 september 2010

Dana's trashiga måndagswok


Ingredienser (4 pers kanske eller ah det beror på)
1. En liten buljong som jag hittat på butiken Thailaan i Liljeholmens köpcentrum. Vet inte vad den heter men den är väldigt stark och har en smak av citron och chili?? En sån i alla fall.
2. Gul currypasta
3. Ostronsås
4. Soya
5. Fisksås
6. En gul lök
7. En gul lök till (här kollade jag visst inte så noga när jag satte ut de här pedagogiska siffrorna åt er i Paints)
8. En chili
9. En paprika, jag valde röd för att det är ju fint!
10. Minimajs på burk!!
11. Kokosmjölk
12. Äggnudlar, asså hatar såna men jag ska berätta ett trick för att det ska bli lite godare senare. De bästa nudlarna heter udon och finns att köpa i butiker specialiserade på asiatisk mat. Men nu är detta alltså den trashiga måndagswoken bestående av skit inköpt på lokala Ica-butiken en kvart innan stängning!
13. Quornbitar


Hacka allt som går att hacka!! Och sen stek det i wokpanna. Jag kallar bara denna anrättning för "wok" för att jag använder just en wokpanna. Egentligen så hatar jag när grönsakerna bara är vända i lite värme och sen fortfarande är råa. Därför är min nästa anvisning att låta grönsakerna bli mjuka och liksom stekta, sen hälla på quornen, och sen alla såser och kryddor. Jag glömde skriva dit chiliflingor, peppar, salt och massa pressad vitlök. Ah ta i det och låt quornbitarna brynas och hålla på i såserna.


Sen häll på kokosmjölken och låt det koka upp och smaka av. Behövs det lite mer currypasta kanske? Lite mer salt? Ah ni fattar. I alla fall så har man ju nu kokat upp nudlarna parallelt med allt, och mitt trick är att inte riktigt koka klart dem, utan hälla ner dom avrunna i wokpannan och låta dem koka klart i kokosmjölken. Klipp dem med sax så att det inte bara blir en stor klutt med nudlar.

Voila!!!!!!!! Smaklig måltid hälsningar Dana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar